Пловдивска туршия: ред зеле, ред хероин. Преглед на регионалния печат

Запрян Козлуджов е новият ректор на пловдивския университет, отбелязва вестник ”Марица”. Литературоведът и досегашен зам.-ректор по учебната част събра 203 гласа срещу 139 за декана на Математическия факултет проф. Асен Рахнев. Двамата отидоха на балотаж, след като никой от петимата претенденти за ректорския стол не успя да събере 50 на сто от гласовете.

Областният управител Иван Тотев ще обжалва в Административния съд решението на Общинския съвет, с което градската управа възнамерява да тегли 9 милиона евро заем от австрийска банка, пише още пловдивският всекидневник, като се позовава на източници, близки до местния лидер на ГЕРБ. Тотев каза, че ще се произнесе след като получи решението, прегласувано на последната сесия на 24 февруари въпреки констатираните от него нарушения.

Пловдивска туршия: ред зеле, ред хероин. Това е заглавие в регионалното издание ”Твоят ден”. Това не е новаторска кулинарна рецепта за туршия, а професионална маскировка за вкарване на солидно количество наркотици през граница. Атрактивният трик за заблуждаване на митничарите на ГКПП в Поповица вероятно е щял да се увенчае с успех на 26 октомври 2010 г. вечерта, ако контрабандният канал за дрога не е бил следен от половин година, каза зам.-окръжният прокурор Марин Пелтеков. Сигналът за пратката е бил получен в ДАНС и веднага била организирана операцията. Групата е била наблюдавана от половин година, обясниха разследващи.

Пловдивската преса извежда сред водещите теми за деня намерението на компанията EVN да въведе три тарифи за клиентите си на парно.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини