Червените в Кърджали осъждат действията на хасковските ченгета

Остро възмущение по повод на действията на полицията в Хасково на 19 април изразяват от Младежкото обединение и от клуба на Жените социалистки в Кърджали.В нарочна декларация се осъжда поведението на служителите на реда по време и след инцидента със сина на соцлидерът в Кърджали Милко Багдасаров.Прилагаме текста на документа:

 „По повод извършения побой над Петър Багдасаров и Стоян Кръстев – наши съграждани, синове и приятели в гр.Хасково на 19 април изразяваме своята човешка позиция и категорично заставаме против ширещите се беззаконие, всепозволеност и безнаказаност в нашата държава!

За кой ли път побоя, кражбата  и редицата други  нарушения на човешките ни права остават незабелязани и недоказани! Недопустимо е в 21 век в една цивилизована държава да се пребиват  хора пред очите на стотици свидетели, сред които и много деца , и да се твърди, че няма такива, особено като се има в предвид, че извършителите /роми/ са заловени на местопрестъплението.

Цялостната реакция на полицията или по-точно липсата на такава, у нас оставя съмнения относно професионализма на служителите на реда. Не са малко примерите в нашата страна за тяхната неадекватна и некомпетентна реакция, избирателни действия или пък бездействия когато така им е наредено! Господа полицаи, при цялото ни уважение и респект към вашата дейност ние се надяваме и вашата гражданска позиция винаги да бъде насочена в защита на невинните, а не в подкрепа на виновните! И помнете, че вашите политически  НАЧАЛНИЦИ  са  ВРЕМЕННИ!”

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини