Има ли смелчаци да късат живо месо от желязната снага на ДПС- Асеновград?

Ибрахим Карадон

   В общината е ясно от години и не един и два кметски мандата тук са показали, че управлява този, който успее най-добре да се разбере с групата съветници на ДПС. Точно това тече вече четвърта година в местната власт и е още по-актуално сега, пет месеца преди новите избори за местна власт. Така единно ли все ще бъде Движението за права и свободи в града? Градът, който посмя да построи най-високите минарета в държавата, Асеновград? Факт е, че точно в Асеновград, градът, който се самоспряга като малкия Йерусалим,  има най-многобройна група съветници точно от ДПС. Ами ако е дошло времето за разцепване на електората на асеновградските мюсюлмани, какво ще последва?

     Вече не е тайна, че и в Асеновград се появиха смелчаци, които огласиха, че застават като ясна подкрепа зад изключения от самия връх на ДПС, Касим Дал. Дясната ръка на вечния депесарски лидер вече е извън строя, посечена е тя за целите и енергията на Движението, но тя продължава да работи. В Асеновград има сериозна подкрепа и интерес около идеите на Касим Дал, това заявява един  млад компютърен специалист, Ибрахим Карадон. Този тридесетгодишен, енергичен  човек вече легализира позициите си, че работи за нов политически субект, около Касим Дал, който няма да приема повече за нормално  тоталитаризма на върхушката на ДПС. Тя  е тази, която не донесе нищо добро за редовия си електорат вече двадесет години.

         Да се направи окончателно лустрация за лицата от Държавна сигурност, които тихо и кротко продължават да са необезспокоявани в българската политика и включително в ДПС, са също част от идеите, които огласява Карадон. Ще има ли тази политическа съпротива и продължение? Ще има ли поддръжници и дали наистина до есента на 2011 година е възможно да се появи този обещан нов политически субект, който да се бори за гласовете на монолитния вече две десетилетия електорат на ДПС, това ще се разбере скоро. Има и друг вариант, казва Ибрахим Карадон. Самото ДПС да реши, че има воля да извърши тези промени и тогава ние ще бъдем тези, които ще го подкрептим, но за мен това е утопичен вариант, признава Карадон. Очакваната визита на Касим Дал в Асеновград е съвсем предстояща, след нея ще има повече яснота и вероятно повече политическа жега за ДПС и всички, които разчитат на нея за идващата нова власт в общината.

Елена ХРИСТОВА

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини