Асеновград на 23- то място в Света на състезание по спортни танци

Двойката по спортни танци Трифон Парушев- Екатерина Драганова са едни от най- добрите в Асеновград. Те ни представляват достойно пред света. Състезатели са в клуба по спортни танци "Асеновец".
   Дойка Апостолова е треньорката, която успява така добре да подготви всички сови състезатели. Тя много се гордеее със Трифон и Екатерина. Макар да са само на 17 години, те вече имат доста богата автобиография. На 30.04.2011 г. Трифон и Екатерина отново доказват способностите си. Благодарение на г- н Иван Кръстев и фирма "Калцит" се осъществява пътуването им до Молдова. Там на международно състезание спечелват 23- то място. Броят на състезателите е голям. От всяка държава има право да участва по една двойка. От тук можем да направим извод колкото са държавите в света и колко са на брой са състезателите. Веднага след завръщането си в България, на следващия ден (01.05.2011 г.), Екатерина и Трифон нямат време да стигнат до Асеновград и заминават за Русе. Там се провежда Международен турнир за световната ранглиста. Спечелват 2- ро място в група "Младежи" на 8- мо при "Състезатели над 19 години".
    И двамата са състезатели от националния отбор по спортни танци на България. От 8 години са заедно, като сценична двойка. Едновременно успяват да се справят добре с ангажиментите, тренировките и училището.Помагат и в обучението на по- малките деца в клуба. Служат като пример и стимул за подръжание. На въпроса как успяват да стигнат до нивото, на което са в момента, състезателите от клуб "Асеновец", треньорката отговаря, че много важна роля в спортната нагласа на децата оказват родителите.
   "Родителите трябва да са желаещи, за да може и децата да го поискат. Спортните танци са и изкуство. Местата за най- активна работа са спортните клубове. Затова родителите трябва да се грижат за свободното време на децата си."- разказва още г- жа Апостолва. А на Екатерина и Трифон скоро педстои да участват на още едно важно събитие- международен турнир в Румъния. И Асеновград не се съмнява, че отново ще ни представят перфектно. Затова от тук ние само можем да им пожелаем късмет и да стискаме палци!

Наси Маркова

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини