Младите таланти на Асеновград

За девета поредна година на 04.05.2011 г. в читалище "Родолюбие", Асеновград се проведе модно ревю на училище "Св. Патриарх Евтимий". Учениците изразиха фантазиите си в различни модни облекла и прически, изаботени от тях. Най- новите професии, които са въведени преди две години в училището са "Моделиер- технолог на облекло" и "Фризьор".
   Ревюто откриха балет "Косара", които но 30.04.2011 г. станаха шампиони на фестивал в Пловдив. През цялото време се редуваха дефиле и изпълнения на гости. Младежите представят модели от най- новите тенденции, макар че модата е и постоянна, и променлива величина. Водещата разказваше накратко кое е актуално в модните среди при жените. Оказва се, че роклята, независимо от дължина, цвят и материя, си остава класически и модерен тоалет при дамите за сезон Пролет- Лято 2011 г.. Младите моделиери представиха още и елегантни, официални, спортно- елегантни, дори работни облекла. Разкриха се и актуалните модели за обувки. И тази година отново идва ред на тънките високи токчета. Паралелката на фризьорите пък представиха екстравагантни и обикновени прически. Тук тенденциите отново бяха обем, кок и разбира се, къдрици. Аксесоарите сред дамите преобладаваха - цветя в косите, обици, гривни, пръстени, колиета. Изключително предпочитан мотив в облеклото, според младежите от училище "Св. Патриарх Евтимий", са дантелите. А цветовете, които са най- актуални за сезона,- черно, червено, лилаво... Най- вече пастелните и наситени елементи.
   Освен балет "Косара" (малки и големи), гостуваха още формации от Асеновград. Какво умеят показаха танцьорите от народни танци в "Центъра за работа с деца", Брейк- група, Балерините от Класически балет в читалище "Родолюбие".
   Единствено, финалът на ревюто не бе съобразен с цялостната идея на събитието. Именно на това ревю за младите хора от училище "Св. Патриарх Евтимий" е личният им празник. Но една известна асеновградска фирма, производител и търговец на официални и булчински облекла решава да си направи евтина реклама, като заеме финалната част. Нелепо и зле обмислено. Кой ли пълни джоба си от това? Така или иначе, доколкото видяхме, възмущението премина бързо. Скоро всички се радваха на изпълненията на съучениците и приятелите си.
   Емоцията от събитието завладя всички- учители, родители, случайни зрители. Но най- нахъсани да се представят добре, бяха учениците- бъдещи моделиери и фризьори от Асеновград. Те се забавляваха от сърце и купонясваха. Развълнувани, че толкова много хора са дошли, за да видят какво са постигнали през годината. Това събитие е традиция на асеновградското училище и ще бъдат щастливи, ако продължи още дълго, споделиха учители и ученици.

Наси Маркова

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини