Звезди и рокери превземат Асеновград

Майските културни празници в Асеновград ще стартират утре с ученическа щафета. Същият ден в градската библиотека ще бъде открита изложба на асеновградските художници. До края на деня жителите и гостите на града ще имат възможност да посетят също така ретроспективната фотоизложба „40 години история за историята” в Историческия музей, концерт на квартет „Muzika Bella” и модно ревю с модели на випускниците от Професионална гимназия „Св. Патриарх Евтимий”.

В следващите дни са предвидени много и различни културни и обществени прояви, премиери на книги, представяне на резултати от конкурси, концерти и театрални постановки.

В 11 ч. на 20 май тържествено ще бъдат изпратени абитуриентите от СОУ „Княз Борис I”. Вечерта на площада ще се изяви айдълът Тома. В рок маратона ще участват още групите Summer Rain, Wild Horses, Soundbleed. Рок линията продължава и следващия ден, когато официално ще бъде открит Музеят на рокерството.

На 22 май в салона на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” ще се изявят талантите по спортни танци.

В деня на Светите братя кметът на общината Христо Грудев ще връчи отличия на изявени местни културни дейци и учители. Вечерта на асеновградска сцена ще се развихрят неповторимите Христо Гърбов и Валентин Танев. Двамата ще представят култовия спектакъл на Елин Рахнев „Фенове”. Звездното присъствие ще продължи на следващия ден с магическо шоу на едни маговете  Астор, Боби Шоу, Явор и Шехерезада.

На 27 май край язовир „40-те извора” ще се открие Националният мотосъбор. Поканени да се чувстват всички фенове на мотоциклетите, рока и щурия купон. Мотото тази година е „Live Freely – Respect Your Brothers” или в превод „Живей свободно – Уважавай братята си”. Предвидени са скоростни отсечки, еротично шоу и лайв изпълнения на бандите Nightmare, Ер Голям и Светльо & The Legends. Откриването е в 12 ч.

Кулминацията на празниците е на 29 май, когато ще се отбележат 780 г. от изписването на Асеневия надпис на крепостта. След официалната част с поднасянето на цветя и шествие до крепостта, невероятната Петя Буюклиева ще поеме щафетата в свои ръце. Именитата асеновградчанка е специалният подарък за своите съграждани. Преди традиционната заря площадът ще бъде огласен от песните на Николина Чакърдъкова и танците на ансамбъл „Капитан Петко войвода” и ДТФ „Станимаклийче”.

За проявите община Асеновград е предвидила близо 30 хил. лв. В подкрепа на инициативата са се отзовали и Общинска и Търговска банки.

Ваня Петкова

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини