Деца от Асеновград танцуват благотворително за Детската клиника в Пловдив

Танцовият ансамбъл при Обединен детски комплекс "Васил Левски" в Асеновград ще се включи в инициатива за набиране на средства за Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Нашите момичета и момчета ще участват в благотворителния концерт, който ще се проведе на 1 юни от 18.30 на открита сцена пред община Пловдив. Освен тях в концерта ще участват и други ученически танцови и вокални формации от региона. Организатор е Сдружение "Клуб Милосърдие, съпричастност, напредък". Конферансие ще бъде телевизионната водеща Ася Андонова, позната като "Ася в страната на талантите".

Инициативата е част от акцията "Жълти стотинки - деца помагат на деца", която се провежда за четвърта поредна година. Тя обхваща основни училища и детски градини в големите градове на страната и околните по-малки населени места. Идеята е момичетата и момчетата да бъдат научени от малки на съпричастност с проблемите на техните връстници.

Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги" е единственото болнично детско звено в България, в което пациентите не се препращат в други отделения или центрове за консултация, тъй като обхваща цялата гама от заболявания и медицински направления.

Красимира Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини