Филмите за Хари Потър донесоха над 7 млрд. долара

Осемте филма за Хари Потър прескочиха летвата от 7 милиарда долара приходи в бокс-офиса, съобщи филмовата компания "Уорнър брос", цитирана от агенция Ройтерс.

Въпреки че тази цифра не отчита настъпилата инфлация и броят на посещенията намаля през годините, холивудското студио определи финансовите резултати на сагата за голям успех.

Дан Фелман, един от шефовете на разпространението във филмовата къща, нарече преодоляването на 7-милиардния праг "зашеметяващо постижение".

"Уорнър брос" решиха да разделят финалната книга на сагата на Джоан Роулинг - "Хари Потър и даровете на смъртта", като я пуснаха на екран в две филмови части.

Втората лента беше представена в киносалоните на 15 юли и тя бе първата за тийнейджъра магьосник, реализирана в 3-D формат.

Сега големият въпрос е кой проект ще замести доходоносния Хари Потър и според ръководители на филмовата къща най-вероятно празнината ще бъде запълнена с филмови продукции за герои от комиксите.

Фелман съобщи също, че компанията "Уорнър брос" е преодоляла милиардния праг приходи от продажби на билети в САЩ за 11-а последователна година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини