Откриха “летяща чиния“ на дъното на Балтийско море?

Екип изследователи, под ръководството на океанолога Петър Линберг се натъкнал на необикновена находка на дъното на Балтийско море. Едновременно с откриването на поредния потънал кораб, локаторът е открила обект, който напомня на останки от извънземно превозно средство.

Групата от изследователи, които са специализирани в търсене на потънали кораби, се опитва да установи точното местонахождение на ценния товар, съобщава Livescience.com, цитиран от КРОСС.

С помощта на хидролокатор те са се надявали да открият на дъното на морето няколко сандъка с рядко шампанско, изгубено по пътя между Финландия и Швеция преди около стотина години. Но вместо ценните бутилки и остатъците от търговския кораб, който ги пренасял, пред изследователите се разкрил обект, който имал форма на идеален кръг с диаметър около 18,2 метра.

Според Линдберг, обектът се намирал в Ботаническия залив на дълбочина по-малко от 100 метра, а на дъното около него се виждат следи от спирачен път.

След като изследователят разказал пред местните медии за находката, шведските таблоиди побързаха да съобщят, че на дъното на Балтийско море гние претърпяла катастрофа „летяща чинийка".

Според уфолозите, наличието на „следи от спиране" свидетелстват за това, че обектът известно време се е придвижвал по морското дъно преди да спре завинаги. Но единството доказателство за тази версия досега са само данните на ехолота, на когото не всеки се доверява.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини