30 стотинки са коствали живота на Присиян

Заподозреният за убийството на 11-годишния Присиян Иванов от Шумен по време на разпит пред съдия днес е направил пълни самопризнания.

Това каза на извънреден брифинг окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова, предаде радио „Фокус”-Шумен.

Шуменският окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” за 21-годишния Х. С.. Той е задържан около 24 часа след извършване на убийството, станало между 18.00 и 19.00 часа в неделя на партера на недостроения търговски дом.

По време на разпит пред съдия днес заподозреният първоначално е заявил, че е имал конфликт с Присиян за 30 стотинки, които имал да връща на момчето. По-късно е заявил, че двамата са се скарали, започнали да се боричкат, при което Присиян бил наръган няколко пъти с нож в областта на врата.

Полицията е намерила в централата част на града острието на ножа, с което е извършено убийството. Острието е 10 см, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР-Шумен комисар Любомир Христов.

Аутопсията е показала, че по Присиян са нанесени осем пробождания, като при фаталния е бил прекъснат и гръбначният му стълб

Заподозреният е пенсионер по болест и е завършил осми клас в помощно училище. Ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза, която да уставно категорично дали има психични отклонения.

Има данни, че заподозреният е опитал да изгори тялото, за да заличи следите си.

Обвинен е по член 116 от Наказателния кодекс за умишлено умъртвяване на малолетно лице. Деянието се наказва с присъда от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на обжалване

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини