След Богданица - Конуш ред е на Жълт камък - Три могили

След като днес бе направена първата копка на реконструкцията на отсечката Богданица - Конуш, официален старт ще са даде и на ремонта на пътя Жълт камък - Узуново - Три могили. Това ще стане утре, 9 септември, петък, в 12 ч. Реконструкцията на отсечката е с дължина 2,7 км. Почти 6 месеца в годината пътят е непроходим, заради трошенокаменната си настилка. Ще се извършат земни и асфалтови работи, изградени ще бъдат малки съоръжения, ще се поставят пътни знаци и маркировка.

Участъкът Богданица - Конуш пък е с дължина 3,4 км и с направата му ще се приключи ремонта на пътя Избегли – Конуш - Поповица. Така ще се намали времето за пътуване, от една страна към Първомай и пътя за Бургас, от друга – към Пловдив. По участъка ще бъдат извършени земни работи, настилки, асфалтиране, отводняване, поставяне на пътни знаци и маркировка.

Общата стойност на проекта е 4 921 526 лв., от които 4 183 297 лв. са безвъзмездна помощ от еврофонда за регионално развитие. Останалата сума е осигурена от РБюджет.

Изпълнител на дейностите е "Интегрирани Пътни Системи" AД , които дават срок от три месеца и половина за изпълнение на строителството.

По график проектът трябва да приключи през февруари 2012 г.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини