Доберман уби 3-годишно дете в Перник



Домашно куче уби 3-годишно момченце в Перник. Трагедията се е разиграла в дома му пред очите на близките му в ромския квартал "Рудничар" малко преди 20 часа във вторник, съобщиха от местната болница.

Доберманът, който бил отглеждан като домашно куче, внезапно се нахвърлил върху детето и със зъбите си прегризал сънната му артерия, предаде БТА. 

Момченцето, което е от ромски произход,  е било с баба си в дома си, когато кучето го е нападнало, предаде "Стандарт". 
Майката е донесла рожбата си цялата обляна в кръв към 20 часа в спешното отделение на болница "Рахила Ангелова". Детето обаче вече е било в клинична смърт,  разказа директорката на болницата д-р Вяра Церовска. Лекарите не са могли да сторят нищо, за спасяването му е било късно.
Разкъсана е сънната артерия в дясната страна на шията, уточниха медиците. Кръвта на детето е изтекла още у дома му.

За инцидента е уведомена полицията. По първоначална информация за добермана и за момченцето се е грижила бабата. Не е ясно какво е предизвикало агресията у кучето убиец. Вероятно то ще бъде евтаназирано.

В началото на юли домашно куче, кръстоска между породите чао-чао и овчарско куче, нападна и жестоко нахапа 8-годишно момченце и 72-годишен мъж от Асеновград. Инцидентът стана на оживена улица в града.

Миналият месец пък домашно каракачанско куче нападна и разкъса лицето и слабините на 37-годишна жена от благоевградско село.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини