Хасково: Град на различно богати и еднакво бедни

Хасковлии изплакаха проблемите си

В Хасково има малцина различно богати и мнозина еднакво бедни хора. Една демократична олигархия. Така остроумно се изрази един от гражданите дошли да поговорят за своя град в новооткритата мобилна приемна на ГЕРБ, в центъра на града. Там кандидатът за кмет Иван Панайотов се срещна с гражданите за да чуе тяхната визия за бъдещето на Хасково.

Огромната шатра на площад „Свобода“ ще остане включително и утре. Освен кандидатът за кмет Иван Панайотов с хорските проблеми ще се запознават и депутатите от хасковският многомандатен избирателен район. Днес на линия бе народният представител Иван Петров.

От утре ГЕРБ организира приемни във всеки хасковски квартал. Целта е кандидат-кметът Иван Панайотов да може лично да изслуша проблемите на хората и да бъде в течение за ежедневните препятствия с които се сблъскват те.

Както лаконично обясни самият Панайотов - това е най-добрата управленска програма. Тази която е подчинена на нуждите на хората.

Оказва се че нуждите на хасковлии са идентични. Работа, доходи, бъдеще, перспектива. Особено за младите, които ударно бягат от родния си град. „И това е бедност момче, децата да не са при тебе“ тъжно поклати глава възрастен мъж. Пенсионерът не се интересуваше от клубове и градинки където да говори с други пенсионери. Искаше да дундурка внуци.

Само час след откриването, шатрата бе посетена от десетки граждани от различен пол, етнос и религия. Проблемите им бяха до болка познати-слабо развити и неблагоусторени квартали, беднотия, задушаваща бюрокрация, която убива всяка инициатива, високи местни данъци и т.н.

Хорските проблеми на място записваха шефовете на социалните служби Грета Иванова и Златка Караджова. Кандидат съветничките от

ГЕРБ са в отпуск, но рефлексите им се събудиха на фона на хорското нещастие.

Бяха верни на призванието си. Ако не можем да бъдем еднакво богати, то поне можем да бъде различно/ и по-малко/ бедни.

Кнадидатът за кмет Иван Панайотов и депутата Иван Петров бяха домакините в приемната на ГЕРБ
Част от гостите в приемната на ГЕРБ искаха най-вече да се запознаят с кандидата им-Иван Панайотов
Други, да се оплачат от мизерията...
...и бедността която ги застига на стари години
Хасковската социална шефка Златка Караджова бе близо до всеки споделен проблем
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини