Започна коледното украсяване на Асеновград

На запалването на светлините от бившия кмет Грудев неизменно присъстваха ГЕРБ-депутати от района. Дали и след "смяната на караула" в общината това ще е така, предстои да видим скоро.

Започна поставянето на коледната украса в Асеновград. Украсата на изкуствената елха - конусовидно метално съоръжение, завещано на асеновградчани от екскмета Христо Грудев, вече е монтирана. Както винаги 11-метровото "дръвче" се намира пред сградата на общината. Официалното палене на елхата /или по-скоро включване, както успешно се пошегува новият градоначалник Емил Караиванов/ е планирано за 5 декември. Празничната програма ще започне в 17 часа. Осветени в ярки коледни светлини тази година ще са не само централните части на града. Лампички ще блещукат и на други места като например на едно от кръговите движения. За да има елемент на изненада обаче от общината отказаха да съобщят предварително кое ще е то. Средствата, заделени в бюджета за коледно-новогодишните празници, са общо 40 000 лв., поравно разделени за украсата и за програмата.

На площад " кад. Николай Хайтов" се монтира коледен базар, който обаче няма да е от типа "по сергия на човек". Монтирана ще бъде и покрита конструкция, която при евентуално лошо време да подслони участниците и техниката в празничната програма.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини