18 месеца зад решетките за внос и продажба на гръцки цигари без бандерол

По година и половина зад решетките отсъди Окръжният съд в Пловдив за Христо Михайлов, Здравко Желязков и Кирил Костадинов. Тримата асеновградчаните са признати за виновни в това, че през май 2010 г. в Асеновград са се сговорили помежду си да извършат престъпления. В началото на месеца тримата мъже, които са приятели, решили да се занимават с търговия цигари без бандерол. За целта поръчали доставка от Гърция. За да доставят цигарите, те поръчали влекач, който пристигнал в Асеновград на 25 октомври. Там откарали товара в дърводелски цех, собственост на дружеството на Михайлов. На 27 октомври товарът бил откаран на паркинга на Митницата в Пловдив, където Христо Михайлов и шофьорът на камиона били задържани. Кирил Костадинов и Здравко Желязков се укрили, поради което били обявени за общодържавно издирване и на 8 ноември са задържани в Пловдив.
В периода 24 - 27 октомври в Сандански, Асеновград и Пловдив те са държали заедно акцизни стоки – 134 420 броя цигари без бандерол, на обща стойност 739 310 лв

Тримата са се признали за виновни и между тях и Окръжната прокуратура е сключено споразумение, одобрено от съда. То влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини