Съветниците от ГЕРБ: Отговорите на кмета са непълни и непрозрачни

Отговорите на кмета на Асеновград по актуалните въпроси и питания, които ГЕРБ отправя, са непълни и непрозрачни – това обявиха съветниците от групата на ГЕРБ в местния парламент след днешната сесия. Ангел Димитров беше внесъл две питания: "Какво е Вашето виждане за развитието на туризма в община Асеновград, след като повече от 3 месеца Консултативният съвет по туризъм, на който Вие сте председател по закон, не е провеждал заседания?“ И, визирайки новото назначение в Туристическия информационен център след прекратяване на договора на предишния експерт: "Направените от Вас назначения в Общинска администрация-Асеновград на принципа на професионални качества и умения ли ще бъдат или на принципа на политически реваншизъм и коалиционни пазарлъци?".
"Получих писмено отговор, както поисках. Но той е общ и не съдържа информацията за това как ще се развива туризма в нашата община - бранш, на който разчитат за препитание голяма част от бизнеса и местните хора. В прав текст кметът казва, че не е длъжен да подновява гражданските договори с тези служители, с които предишният кмет е работил. Определям това изказване за абсолютно безпардонно, тъй като смятам, че критериите, по които се избират и назначават хората, трябва да се опират на професионализъм и качество, а не само защото предишният градоначалник ги е назначил, да остават извън инстутуцията, която са развивали. В момента се оказва, че на сайта на Сдружение "Фонд за развитие на Летище Пловдив – Южната врата на България" има рекама за 7 други общини, но не и за Асеновград като туристическа дестинация. Искам само да припомня, че плащаме около 36 хил. лв. годишно в това Сдружение и следва да правим всичко възможно, за да се рекламираме – възможност, която незнайно защо не се ползва от новата администрация. В отговора се казва още, че вижданията на кмета за развитието на туризма ще бъдат отразени в съответните планове и стратегии, които предстои да бъдат внесени и забележете - "гласувани" от ОбС Асеновград по време на мандата. Кога ще стане това обаче кметът нито посочва, нито се ангажира, затова пък е абсолютно сигурен, че това, което внесе, ще се гласува! Продължавам да твърдя, че туризмът в общината в момента е на автопилот и хората трябва да го знаят", коментира възмутен съветникът от ГЕРБ Ангел Димитров.
Задоволителен отговор не получи и друг актуален въпрос, внесен направо на сесията днес от друг съветник от ГЕРБ – Костадин Яков. Той се поинтересува за фирмата, която изготвя структурата на Общинска Администрация Асеновград – какъв е размерът на възнаграждението й и как е сключен договора с нея. "Получих информация само за името на фирмата и че извършва конултанстки услуги. Кои обаче са критериите, по които ще се оцени консултанстката й работа, както и дали е имало обществена поръчка и сумата, за която е наета – не стана ясно. Не съм удовлетворен, но все пак въпросът ще си свърши работата, защото очаквам на следващата сесия, когато ще се приема структурата, да получим в детайли поисканата информация, необходима не само за съветниците, но и за гражданите на общината!", заяви Яков. Съветниците от ГЕРБ очакват тогава да се предостави имкопие от Договора с въпросната фирма.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини