Няма откъснати села в Асеновградско, снегорините работят от полунощ

"Цялата  техника за почистване и всички служители работят по почистването и обезопасяването на главните пътища в община Асеновград, както и по улиците на града. Няма населени места, които да са откъснати. Вички снегорини и пясъкоразпръсквачи са навън от полунощ", съобщи зам.-кметът на общината Манол Генов. В града почистват 10 снегорина, комбинирани със пясъкоразпръсквачи, а по селата работят още 11 машини.
Населени места без ток няма. Авария е имало единствено в село Тополово, но е отстранена.
Основен проблем за фирмите, обслужващи почистването на общинските пътища, е бил късното почистване на пътя за Кърджали, който е част от Републиканска пътна мрежа.  
Над 200 тона сол и пясък са разпръснати по пътната настилка. Училищата, детските градини и здравните заведения са достъпни. Градският и междуселищният транспорт се движат в график. В момента снегопочистващите машини влизат във второстепенните улици на града. "Очакваме съдействие от страна на жителите да няма паркирани автомобили по улиците, за да не пречат на почистващите машини", каза още Манол Генов.
От общината напомнят на собствениците, наемателите и ползвателите на сгради и търговски обекти, че съгласно общинската Наредба за опазване на околната среда са длъжни да почистват прилежащите пространства към тях – тротоарите и подходите към жилишните сгради
При възникнали въпроси и сигнали гражданите могат да сигнализират на дежурните телефони -  6 22 33 и 20 274.
"Към общината има Съвет по сигурност, който при необходимост кметът има ще свика. Към момента такава необходимост няма, работи се в режим на постоянна координация и контакт с фирмите, които почистват града и общинските пътища", информира Манол Генов.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини