Заради спрелите по улиците коли, снегорините в Асеновград се движат с полиция

"Не сме доволни от действията на фирма "Комунал" която чисти пътищата в общината", заяви асеновградският градоначалник. "Въпреки, че пътищата са проходими при зимни условия и няма откъснати населени места, продължава работата на общинските служители по контрола на снегопочистващите машини. В момента снегорините се движат с полицейски коли, за да може да се отваря пътя от спрелите коли по улиците", каза още Емил Караиванов.

"Работата на фирмата, обслужваща зимното снегопочистване, се контролира от екипи на местната управа, които следят точното им разписание и качеството на извършваната дейност. Очакваме съдействие от страна  на жителите да няма паркирани автомобили по улиците, за да не пречат на почистващите машини", допълни кметът.

Работи се в режим на постоянна координация и контакт с фирмите, които почистват града и общинските пътища. Всеки момент ще започне Съветът по сигурност, свикан днес. Основната му цел ще е да се координират и предприемат още действия с оглед на влошаването на метеорологичните условия.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини