Джамийското настоятелство сред най-активните дарители за бедстващите в Бисер

Село Бисер след скъсването на язовирната стена. Кадърът е направен от спасителния хеликоптер "Кугър". /Министерство на отбраната/

Асеновградчани са състрадателни хора с големи сърца. Изводът се налага от само себе си, съдейки по хода на дарителската кампания за бедстващите в Харманлийско. Впечатляващ е броят на хората и организациите, отзовалите се до момента на апела на общината да подмогнем сънародниците си, пострадали при наводнението в село Бисер. Носят се одеяла, палта, якета, мъжки, женски и детски дрехи, домакинска посуда, хигиенни принадлежности. Това, което продължава да е в по-малки количества, а е едно от най-нужните неща, са ботушите. Така че ще е добре да бъдат дарени повече от тях, съобщи за Asenovgrad.Net експертът в общината София Бечева.   

Най-активни до момента от джамийското настоятелство в Асеновград. Днес оттам дариха 28 одеала. Информация по телефона потърсиха и от Горни Воден, така че очакваме скоро и тях, информира още Бечева.

Кампанията продължава. Ако решите да се включите, събирането на дарения става в стая 610 на общината. Вече има осъществен контакт с местната управа в Харманли. Все още не е уточнено кога ще бъдат извозвани събраните вещи, най-вероятно това ще стане в средата на следващата седмица.

Припомняме и сметката, разпространена от БЧК, за тези, които искат да помогнат с финансови средства. Дарение може да се направи и онлайн на страницата на организацията. 

Български червен кръст
Уникредит булбанк ад
Bg64uncr76301078660913
Uncrbgsf
www.redcross.bg

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини