ОбС решава съдбата на билетчето от 60 ст. до Пловдив

Общинският съвет в Асеновград ще проведе свое редовно заседание. Точките в дневния ред са 19. Съветниците ще обсъдят кметската докладна относно съвместно участие с проектно предложение на общините Пловдив, Асеновград и Родопи по Оперативната програма за регионално развитие. Цели на проекта са разработването на общи туристически пакети, участие в различни туристически борси, информационни кампании, посредством които да се осигури подкрепа за дестинации със значителен туристически потенциал, да се насърчи туристическото предлагане извън сезона и др. Местният парламент ще трябва да реши дали ще подкрепи участието на община Асеновград в него и да се осигури нужното съфинансиране от страна на общината.

На сесията ще бъдат разгледани и докладните относно приемане на отчета на бюджет`2011, състоянието на общинския дълг за м.г., Инвестиционната програма и бюджета за 2012-та. Ясно ще стане и ще има ли администрацията нова структура, считано от началото на март. Припомняме ви, че в момента служителите в общината са 169, дирекциите са 8. Предложението на кмета Емил Караиванов е те да се редуцират съответно до 157 общинари и 5 дирекции. 

Една от последните точки, която ОбС ще подложи на обсъждане и гласуване днес, е предложение за повишаване на цените на билетите по всички направления на превозвача "Стойчев и син". Внасянето му на сесия е вследствие на постъпило в Общината писмено искане, в което превозвачът посочва своите мотиви. Един от тях е повишението на цената на горивото в края на миналата година. Исканите нови цени на билетите са - 1,20 лв. за маршрута Асеновград - Пловдив, 1,50 лв. за направленията Асеновград - Добростан и Асеновград - Мостово, 2,50 лв. за Асеновград - Три могили и 20 лв. за Асеновград - Китен.

Ако съветниците дадат своето съгласие, ще трябва да кажем сбогом на пътуването до Пловдив за 60 ст. Въпреки това билетчето до там ще остане най-евтиното, предвид факта, че другата фирма, возеща с автобуси до града под тепетата, прибира от пътниците по 1,50 лв. за билет.

Заседанието започва всеки момент.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини