Ексръководството на общината завеща на асеновградчани "златен” пясък

Близо 700 тона пясък, използван за  опесъчаване, ще бъде изметен и ползван отново, когато се наложи, тъй като цената му е златна за данъкоплатеца, съобщи зам.-кметът Манол Генов. "Златният" пясък е купен от предишната общинска управа на цена 18 лв./тон. Няма обяснение защо за доставчик е била ползвана фирма, която не добива пряко инертни материали, с оглед по-ниска цена на стоката, а такава, която извършва услуга по опесъчаване.

Заради падналите снегове и ниските температури настоящото общинско ръководство закупи допълнителни 1000 тона. За разлика от "златния" пясък, сега е била договорена цена от 10,61 лева/тон с ДДС. От новата поръчка не е изразходвано много, заради покачването на температурите. В предишни години обаче е имало случаи на снеговалежи и през март - април, така че този път със сигурност общината няма да се окаже неподготвена за приумиците на природата.

За съжаление план-сметката на общината е превишена с над 200 000 лева заради извършеното зимно поддържане. надеждите на община Асеновград са държавата да покрие поне част от сумата. За целта писмо с такова искане вече е изпратено до Министерството на регионалното развитие.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини