За скъпите коли криза няма

Единственият по рода си Lamborghini Aventador J, който дебютира пред публика на изложението в Женева, беше продаден за 2.1 млн. евро.

Това съобщи дизайнерът на марката Филипо Перини, уточнявайки, че колата е била платена още преди началото на автосалона.

"Господин Винкелман (б.а. - шефът на Lamborghini) познава най-големите ни клиенти лично. И когато показа моделът на един от тях, той го хареса и веднага преведе парите. Единственото изискване на клиента беше неговото име да не се съобщава", разкри Перини.

Дизайнерът на Lamborghini допълни, че целият процес за изработване на автомобила - от първите скици до излизането му от завода е отнел само 6 седмици.

"На 14 януари г-н Винкелман дойде и ни помоли да направим нещо различно за автосалона в Женева. Даде ми един празен лист и ми каза да нарисувам каквото си поискам. Нарисувах автомобила само за един уикенд", разкри Перини.

Суперколата е снабдена със същия двигател като купето Aventador - 12-цилиндров мотор с обем 6.5 литра и мощност 700 к.с. Скоростната кутия е 7-степенна, роботизирана.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини