Шоколадова торта с портокалов аромат

Шоколадова торта с портокалов аромат

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разделете белтъците и жълтъците на яйцата. Разбийте белтъци на сняг с 2/3-ти от захарта.

След това разбийте жълтъците в друга купа с останалата захар и прибавете олиото, водата, ликьора, портокаловите кори и бакпулвера.

Разтопете шоколада за блата на водна баня заедно с 5–6 с.л. прясно мляко и го оставете да се поохлади. Към сместа с жълтъците объркайте внимателно белтъците и след това разтопения шоколад. Бъркайте бавно с лъжица или шпатула. Накрая добавете предварително пресятото брашно.

Изсипете блата в тава за печене, застлана с хартия за печене и леко намазнена. Пече се в загряна фурна на 170-180 градуса до готовност.

През това време пригответе крема, като разтопите шоколада на водна баня заедно с 1-2 с.л. масло. Добавете ампула портокалова есенция. Оставете го да се охлади и разбийте течната сладкарска сметана на пухкав сняг. Накрая сметаната и шоколада се смесват с шпатула.

Изпеченият блат разрежете на 2 отделни части. Намажете долната със сладкото, покрийте с крем, сложете втория блат и отново покрийте цялата торта с крем. Направете украса по желание и оставете за 2-3 часа да престои, преди да поднесете

Източник: gotvach.bg

Последни новини