Колобрите – древнобългарските духовници

  • 20:11, 21 фев 2019 г.
  • 16064
  • 0
  • 8
В съвременната история на философията и религиите се поддържа схващането, че юдеизмът е първият монотеизъм в света. Монотеизмът обаче е съществувал много преди юдеизмът да възникне и тангрианството е доказателство за това.
Народ, които има един бог и този бог е без образ и подобие, както великия бог на израилтяните, както и Алах на мюсюлманите, така и Тангра няма идол.
Тангризмът има наситено отношение към „тук“ и „сега“. Човекът може директно в сегашния си живот както да твори подобно на Бог, така и да се затрие. Всичко е в теб, Вселената честно и непосредствено отсъжда с божествения закон за всяко твое действие.
Днешният ми гост Спас Мавров е последовател на старото духовно българско учение тангризъм. Бил е обучаван от колобъра Дойчо Русев и има придобити степени. Той е колобър на словото, което означава, че се занимава с философията на учението и неговото преподаване. От 2015 година е член на редколегията на Международния фонд за изследване на тангризма в Евразийския съюз. Автор е на над 10 книги за тангристката философия и духовно учение.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини