"Аз правя, ти действаш" - насаме със Земята за 60 минути

На 31 март във времето от 20.30 до 21.30 часа всички обществени сгради в Асеновград ще бъдат притъмнени като жест на съпричастност към "Часът на Земята", съобщиха от общината. От там приканват асеновградчани да се присъединят към инициативата, като изгасят ненужните уреди и осветителни тела.  

До момента потвърдилите участие градове в България са 72. Във всички тях осветлението на общински и държавни сгради ще угасне. За 60 минути ще бъде изключено фасадно-архитектурното осветление и на паметниците. От съображения за сигурност ще остане включени единствено уличните лампи.

През 2012 г. "Часът на Земята" е под мотото "Аз правя, ти действаш". Целта е да се покаже, че всеки е в състояние да промени света, в който живеем. Президентите на Фиджи, Шри Ланка и Малдивите са сред официалните посланици на акцията през тази година. Бившият американски вицепрезидент Ал Гор ще изпрати видео послание от Антарктида. Холандският астронавт Андре Кайперс ще направи снимки от Международната космическа станция и ще коментира на живо как изглежда през този 1 час планетата ни.

У нас посланици на "Часът на Земята" са Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков, Мария Игнатова, Калин Вельов, тенисистът Григор Димитров, финансистът Мартин Заимов. Клипът с тях можете да видите ТУК.

През 2011 г. "Часът на Земята" обхвана 5251 града, близо 2 милиарда души в 135 страни от целия свят по всичките седем континента. Кампанията започна през 2007 г. в един-единствен град – Сидни, Австралия.

Париж по време на акцията през 2011 г.
Пирадимите в Египет
Кулите Петронас в Куала Лумпур, Малайзия
Операта в Сидни, Австралия
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини