15 °C

Незаконни превозвачи дублират маршрутите на лицензираните фирми

Акция срещу нерегламентиран превоз на пътници бе проведена вчера на територията на Асеновград. Полицаи от Икономическа и от Пътна полиция, заедно със служителина ДАИ, Инспекция по труда и НАП са проверили общо 14 автобуса и микробуса, съставени са 10 акта и 4 протокола за установени нарушения.
В Икономическа полиция е бил постъпил сигнал от две лицензирани фирми за обществен превоз на пътници, че нерегламентирани превозвачи извършват нелоялна конкуренция спрямо тях, като дублират маршрутите и разписанията им. При проверка на територията на асеновградска община са били установени 7 нередовни автобуса, 4 от които собственост на една и същата фирма. В два от случаите броят на пътниците е бил повече от допустимия. 3 автобуса са били без актуално маршрутно разписание, а друг е извършвал превоз от типа "Специализиран превоз" на работници, без официален документ за това. Автобусът на 31-годишен мъж пък е с отнета регистрационна табела и е откаран на наказателен паркинг, тъй като е нямал лиценз за обществен превоз на пътници на територията на страната. По констатираните нередности контрольорите от ДАИ са съставили актове, а колегите им от НАП – четири протокола за установяване валидността на ползваните билети.

Междувременно служителите от "Пътна полиция”" са санкционирали водача на микробус Фолскваген, който бил с изтекла шофьорска книжка и превозвал пътници в товарния отсек. Съставени са и актове на други двама шофьори – на товарен автомобил Ивеко и лек автомобил Мерцедес, които били без задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и без контролен талон.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини