Полетите на ВВС спрени след катастрофата с МиГ-29

Двамата пилоти на катастрофиралия изтребител МиГ-29 са действали професионално. Всички полети на българските ВВС обаче са отменени, освен ако възникне нужда от спасителна акция.

Това каза пред журналисти министърът на отбраната Аню Ангелов, който пристигна край пловдивското село Голям Чардак, където тази сутрин се разби изтребител от авиобаза "Граф Игнатиево". Заедно с него на мястото на катастрофата пристигна и комисия от експерти и представители на МО, Военна полиция и Военна прокуратура. По информация на Дарик радио най-вероятно се е запалил един от двигателите на изтребителя. Преди полета самолетът е минал технически преглед.
Пилотите майор Илия Дойчинов и капитан Петър Методиев са настанени във Военна болница в Пловдив. Дойчинов е с леки наранявания, Методиев е с черепно-мозъчна травма. И двамата са без опасност за живота. Катапултирали са от 200 метра височина. МИГ-29 се е запалил още при излитането. Пилотите са успели да го отклонят над място, безопасно за населението на земята и са предотвратили по-голям инцидент.

Комисия от ВВС изяснява причините за катастрофата.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини