Крадците на гориво в БДЖ били много изобретателни

Служителите на БДЖ са много изобретателни в кражбите на гориво. Това каза управителят на „БДЖ - Товарни превози” Пламен Джуров, предаде Фокус.

„Става въпрос за инженерна мисъл и за хора, които работят в железниците от дълги години, така че за тях тайни няма”, каза Джуров.

„Локомотивните машинисти винаги са се считали за една привилегирована прослойка в железниците, тъй като, ако не са те, няма кой да кара локомотива, всъщност влака го карат те в буквалния смисъл. Голяма част от тях са с добра квалификация, с голям опит и с технологична мисъл. Те са инженери и могат да се справят добре с машината. Да не говорим и, че една голяма част от тях са механици и сами си поправят локомотивите”, посочи още Пламен Джуров. Той посочи, че след констатираните мащабни кражби на гориво от служители на „БДЖ - Товарни превози” през последната седмица, ще бъдат уволнени служители, за които има съмнение, че са участвали в кражбите.

„Предвидили сме на първо време да бъдат уволнени около 30 човека от Локомотивно депо Димитровград – поетапно, дотолкова доколкото имаме тази възможност. Това са предимно локомотивни машинисти, депо майстори, инструктори – експлоатационен персонал”, каза Джуров.

„По същия начин ще процедираме и в Дупница. Там служителите са малко по-малко, но сме предвидили съкращение на ръководен персонал. Ще видим какво ще излезе от проверката в Дупница и дисциплинарните производства от проверката на 26 април във Волуяк и в Илиянци. Предполагам, че там също ще си тръгнат някъде около 30 души”, допълни Джуров.

Ние не можем без да имаме основание, да прекратяваме трудови правоотношения и, макар че са образувани дисциплинарни производства, те не винаги завършват с прекратяване на трудовите правоотношения. Просто законът не ни дава такава възможност. Надявам се, тук да ни помогнат и правоохранителните органи с наказателните производства, които ще бъдат образувани срещу някои от служителите, каза още Пламен Джуров.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини