"Благородният испанец" превзема Асеновград с бурни страсти и комични ситуации

Снимка: Театър "Мелпомена"

Последната режисьорска работа на непрежалимия и обичан от всички Велко Кънев ще гледат тази вечер любителите на сценичното изкуство в Асеновград. Пиесата "Благородният испанец" на Съмърсет Моъм ще се играе в залата на читалище "Родолюбие" от 19 ч.

За какво се разказва в "Испанеца"? Група английски туристи, които са на почивка в Испания, се забъркват в поредица от комични ситуации, свързани с любовта и ревността на испански благородник с гореща кръв. Съвсем в духа на Шекспировите комични недоразумения, въпросният сеньор се оказва кандидат за ръката на няколко омъжени жени, защото неговата възлюбена – вдовицата Марион, се опитва да го отпрати под предлог, че има съпруг, без да уточнява кой е той…

Режисьор на спектакъла е Велко Кънев, който за съжаление вече не е между нас. Под негово ръководство, с взривоопасното присъствие на Димитър Рачков и с кокетното очарование на Елена Петрова, пиесата е истински оживяла сред наситени с хумор закачки и неочаквани обрати. Признание за творбата е това, че с месеци напред не могат да се намерят свободни билети за постановката.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини