Военни заменят с понтонен срутилия се мост във Владая

От земетресението се е пропукало укрепването на реката във Владая и това е причинило срутване на мост, който е бил транспортен и пешеходен.
Това съобщи за news.bg на мястото на инцидента началникът на дирекция „Обществен ред и сигурност" в Столична община - Красимир Димитров.

Той разказа, че екипите сутринта са обезопасили моста и успокои гражданите, че недалеч има друг пешеходен мост, който могат да ползват, а също, че всеки момент ще дойдат екипи на военните, за да поставят понтонен мост. Срутеният мост ще бъде премахнат и на негово място ще бъде изграден нов.

По-рано днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която бе на мястото на инцидента обясни, че вследствие на земетресението, брегът е поддал, а след това и дъждовете са допринесли за срутването. Мостът свързва 10 къщи с основната улица.

"За този мост проектът е готов. Във Владая работим в момента по два моста, които са разрушени вследствие на предишното голямо наводнение. Този мост е третият. За съжаление времето не ни чака", посочи Фандъкова, цитирана от БНР.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини