15 °C

Центрове за подаване на документи за прием след 7 клас

В Асеновград документи ще се приемат в ОУ "Петко Каравелов"

Във връзка с предстоящото подаване на документи за приема на ученици, кандидатстващи след 7 клас, РИО – Пловдив определи центровете, където това ще става.

Пловдив:

ГХП "Св.Св.Кирил и Методий", ул. "Хан Кубрат" 15 

ОУ "Екзарх Антим І", ул. "Захари Стоянов" 86

ОУ "Райна Княгиня", ул. "Полк. Сава Муткуров" 40

СОУ "Св. Софроний Врачански", ж.к. "Тракия"

Асеновград:

ОУ "Петко Каравелов", ул. "Асен Карастоянов" 16

Комисиите за приемане на документи по центровете ще работят от 8 ч. до 19 ч. в работните дни от 15 до 20 юни и от 9 ч. до 13 ч. в почивните дни - за участие в първи етап на класиране, и от 10 до 11 юли за участие в трети етап на класиране.

Документи, които трябва да се представят от кандидатите:

  1. Оригинал и копие на удостоверението за завършен 7 клас.
  2. Оригинал и копие от медицинско свидетелство (само за кандидатстващите за специалности от професии).
  3. Когато ученикът е завършил 7 клас на територията на друга област, представя оригинал и копие и на служебната бележка за оценките от положените приемни изпити.
  4. Оригинал и копие на документ, издаден от МОМН, удостоверяващ, че ученикът е класиран на първо, второ или трето място на националния кръг на олимпиадата по български език и литература и на олимпиадата по математика, когато кандидатът се ползва от правото си да участва в класирането с оценка отличен (6) вместо резултат от приемен изпит по съответния учебен предмет.
  5. Оригинал и копие на служебна бележка, издадена от МОМН въз основа на извлечение от протокол, подписан от националната комисия, която удостоверява, че ученикът е включен в окончателния състав на националния отбор, определен за участие в международна олимпиада по съответния учебен предмет, когато кандидатът се ползва от правото си да участва в класирането с оценка отличен (6) вместо резултат от приемен изпит по съответния учебен предмет.

След сверяване, оригиналите се връщат.

Ученикът задължително представя на длъжностното лице, приемащо заявлението, служебната бележка за оценките от положените приемни изпити за сверяване на вписания входящ номер.

Бланка на заявлението, което се подава, се предоставя от комисията.

Заявлението се попълва четливо, като желанията се вписват с точното наименование на училището, профила или специалността от професия, без да се допускат зачертавания и корекции.

Кодовете се попълват от длъжностното лице, приемащо заявлението.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини