Младежката виртуална трудова борса крета с 9 CV-та в картотеката

9 /девет/. Толкава са цифром и словом CV-тата във Виртуалната картотека "Младежка трудова борса", която общината в Асеновград стартира като изпълнение на поет от нея ангажимент пред Младежкия обществен съвет. Проектът бе широко прокламиран както от местната управа, така и от асеновградските медии. Явно обаче и това не е спомогнало, за да се развие той в желаната насока. Два месеца след старта на онлайн картотеката, в нея могат да бъдат видяни автобиографиите на едва 8 момичета и 1 момче, всичките "прясно" завършили висше образование и с надежди за работа в родния град. Друг е въпросът, че са кандидатствали на принципа на Мечо Пух "колкото повече, толкова повече". А може и просто да са от т.нар. широки специалисти и да ги бива наистина за повече от 1-2 конкретни професии. Но не там е проблемът. Проблемът е, че явно проектът не само зацикли, както установихме преди 30-ина дни, но май директно се озова в глух коловоз. Липсва каквото и да било движение, броят на картотекираните седи непроменен от самото начало, а и обратна връзка дали въпросните младежи са си намерили работа - липсва. Съдейки по несвалянето им от активните обяви, вероятно не са. Добрата новина в случая поне е, че сайтът се поддържа на доброволни начала и общината не заплаща нищо затова. Поне така ни увериха от общинската пресслужба. Лошото е, че липсва сериозна заинтересованост от двете страни - евентуални работодатели и млади специалисти. А защо се получава така, само липсата на по-широка разгласа на начинанието ли е причината, може само да се гадае. AsenovgradNet ще издири картотекираните млади хора, за да разберем от "първа ръка" работи ли реално идеята или е поредното "чудо за три дни".

Реализацията на "Виртуална CV картотека" получи подкрепата на кмета Емил Караиванов по време на среща с млади активисти от различни политически сили (без ГЕРБ) и НПО, работещи по младежки програми. Обещанието на асеновградския градоначалник за създаване на интернет трудова борса бе изпълнено в рамките на около седмица и сайтът тръгна в рамките на обещаното. За съжаление, както се убеждаваме за втори път /засега/, интересът към него е повече от слаб.

Тези, които до момента не са чували за поректа и проявяват интерес, могат да намерят онлайн трудовата борса ТУК.   А дали записването им в нея дава реален резултата, ако решат, те лично могат да ни уведомят на координатите на AsenovgradNet в раздела ЕКИП долу на страницата.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини