3-дневен Wake Up! Open Air Festival над Куклен

На 29, 30 юни и 1 юли (Джулай морнинг) ще се състои второто издание на Wake Up! Open Air Festival под надслов Immortal Тraditions. Този уникален за територията на Пловдивска област фестивал ще събере на една сцена музика от различни модерни стилове и фолклорна музика. "И изобщо цялата еклектика да намерим по нещо за себе си или малко повече себе си", коментират организаторите. WAKE ЪП е скромното желание на банда засмяни никоганепорастващи, да съберат на чист въздух будно-блудните духове по тези ни ширини. Намират, че бягството от градския шум и суета е наложително.
Сутрините ще бъдат посветени на йога на фона на музика. "Искаме да сме активисти, затова дните ще са посветени не само на бира и лежене, а и на спортни задания, литературни четения, но представени не по баналния начин, на ъпгрейдване на общокултурните ни сведения в областта на историята. WORKSHOP-овете пък ще се нагърбят с нелеката задача да одухотворят всички наши вопли - от амбиции за танцуване, през оригами, експериментални дрънченета, мятане на огньове, ходене на кокили, татуиране и други подобни срещи с третия вид", разказват още от намеренията си подготвящите събитието. Съорганизатор на проекта е Slackline България, които ще дават уроци по ходене по въже, докато слънцето жарко пече. За любителите на езда ще има отбрани еко маршрути, като конете вече са осигурени. Специални гости ще представят български традиционни носии и някъде там в ехтенето на модерните мелодии с етно звучене, всички присъстващи ще имат удоволствието да наблюдават, че и да се включат в омайното величие на българския народен танц. Сред гостите, които са очаквани с най-голямо нетърпение, е родопският гайдар дядо Богомил.
Вечер гостуващите изпълнители ще създадат неповторима атмосфера, която ще оживее чрез визуализации и сценично осветление. Огън и жупел се очаква и от "спектакъла на кокили". Успоредно с всичко останало, ще се пийва бира и ще се похапва. Интересен факт е, че зад скарата, а не зад пулта, ще бъде Dj Shadow. Помислено е и за вегетарианците. Специално за тях ще има осигурено свежо зеленчуково меню.

Фестивалът ще се проведе малко след Куклен, по пътя за манастира "Св. Козма и Дамян". Мястото се намира на около 2-3 км преди манастира, отляво на пътя в боровата горичка. Що се отнася до условията за къмпингуване, теренът е идеален за целта. Ще има място за палаткови лагери (един в горичката до сцената, а по-тихолюбивите ще са разположени по околните хълмове) с обособени огнища за тях.

Припомняме, че по същото време край Добростан ще се провежда Фестивалът на екстремните спортове "Асеновград – град Приключение-2". Там също ще има палатков лагер, но в очакване на Първоюлското утро любители на силните усещания от цялата страна ще летят с парапланери и ще въртят педали по планинските пътеки. Разбира се, Джулай морнинг ще бъде посрещнат подобаващо с рок концерт.


Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини