15 °C

Искат по-високи такси за кафемашини, гаражи и ЦДГ

Общината иска да повиши таксите за ползване на нейни терени, върху които се поставят различни съоръжения. Става дума за телефонни кабини, банкомати, кафемашини и гаражни клетки. Докладната на кмета Емил Караиванов в момента е сред нормативните актове, подлежащи на обсъждане преди да бъдат внесени в ОбС. Предложените увеличения са:

- за телефонни кабини от 12 лв. на 20 лв. месечно

- за банкомати от 100 лв. на 120 лв. месечно

- за кафемашини сот 50 лв. на 60 лв. месечно

- за лека гаражна клетка до 22 кв.м. от 15 лв. на 20 лв. месечно.

Дали въпреки минималното поскъпване на таксите това ще доведе до куриозната ситуация, разиграваща се напоследък в Пловдив, ще разберем скоро. В началото на месеца шефът на общинското ФБР в града под тепетата Владо Илиев съобщи, че масово кафемашините се монтират върху частни сгради, за да не плащат тротоарно право. Оказало се, че ако съоръжение е монтирано на няколко сантиметра над земята върху сграда, то не влиза в общинската наредба за наемите. Починът в това отношение засега е само пловдивски. За подобни тарикатлъци в други части на страната няма информация.

Сред другите изменения в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Асеновград, които се предлагат в кметската докладна, са тези за таксите за дневна посещаемост на ЦДГ (от 1,20 лв. на 2,00 лв.), за ползване на градини и ясли за деца на самотни родители, за полусираци и за близнаци (от 0,60 лв. на 1,00 лв.), и за ползване на детска млечна кухня на ден (от 0,80 лв. на 1,00 лв.).

Изменения се предлагат също така и в раздел за услугите на "Обредни домове и зали". За изкопаването на гроб и следващите го процедури цените скачат с около 3 до 5 лв. По отношение на сключването на бракове предложенията са: 

- за сключване на граждански брак извън определената за целта зала - 180 лв. (без изменение)

- за сключване на граждански брак на Асенова крепост, в Етнографската къща или Възрожденското училище "Свети Георги" - 250 лв. (без изменение)

- за сключване на граждански брак в камерна зала - 120 лв.

- за сключване на граждански брак в голяма зала - 150 лв.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини