Вики Петкова със специална награда от Националния фест на школите по изкуства

Вики беше изненадана много приятно, когато чу, че са й присъдили специалната награда, разаква майка й Радослава. Васка Диплом за високи педагогически постижения е бил връчен и на преподавателката на талантливата 9-годишна асеновградчанка г-жа Васка Владимирова.

9-годишната Виктория Петкова от Асеновград получи специалната награда на VIII-мия Национален фестивал на школите по изкуства, койтосе състоя преди дни в Пловдив. Нейната преподавателка по пиано Васка Владимирова също беше отличена с диплом за високи педагогически постижения. Виктория се представи с три приеси - тригласната "Малка прелюдия в ре минор" от Бах, "Вариации на тема от Паганини" от Николай Въйгодски и "Токата" на Веселин Стоянов, съобщи за AsenovgradNet майката на младия музикален талант Радослава Петкова.

Тази година в Националния фестивал са се включили 114 момичета и момчета от София, Враца, Габрово, Берковица, Силистра, Разград, Асеновград, Пловдив и др., в категориите пиано, цигулка, китара, акордеон и камерни формации. Организаторите се бяха постарали за всяко дете да остане някакъв спомен от участието му в конкурса, затова има цяла купчина от торби с подаръци в долния десен ъгъл на снимката, сподели още Радослава Петкова.

Вики заедно с проф. Албена Димова от Академията за музикални, танцови и изобразителни изкуства, Пловдив. Тази година журито бе в състав гл.ас. Надежда Кузманова, доц. Стела Митева-Динкова от Академията по музикално, танцово и изобразително изкуство и Дарина Данкова от НУМТИ "Добрин Петков" в Пловдив.
Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини