Георги Енев се предаде

Издирваният за кражба на 1,5 млн. лева шофьор на инкасов автомобил Георги Енев се предаде, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти. Днес от адвокатска кантора в Пловдив са съобщили на окръжния прокурор, че техен клиент е Енев, който иска да се предаде. Той пристигнал в полицията с раница, в която няма пари, добави Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов уточни, че в 16 часа е пристигнал адвокат, който обяснил, че защитава Енев, но не иска името му да бъде съобщавано на този етап. Действително час и половина по-късно охранителят се е предал.

В момента той е задържан в следствения арест. Прокуратурата му е повдигнала обвинения в негово присъствие и утре ще бъде гледана мярка за неотклонение. В един бъдещ процес това, че се е предал би могло да бъде облекчаващо обстоятелство, но укриването би могло да се счита за отежняващо обстоятелство. На този етап е рано да се говори за съдебния процес, уточни прокурор Гаврилов.

33-годишният Георги Енев бе обявен първо за национално, а след това и за международно издирване, след като на 22 юни в Пловдив задигна огромната сума от инкасовия автомобил на частна фирма, за която работел. 
Двама свидетели видели как Енев прехвърля торбите с парите в личния си Опел Кадет. Охранителят се е преоблякъл на място и веднага след това избягал с колата си. Униформата му беше открита в служебния бус.

След инцидента близките на младия мъж, потресени от случилото се, го призоваха чрез медиите да се предаде. Засега не е ясно къде се е укривал, но по неофициална информация на БНТ на Еньовден той бил забелязан да се крие по границата с Гърция, където се правел на билкар. Предполага, се че е опитал да мине браздата, но не е успял.

"Надяваме се, че впоследствие като се почнат вече преговори, разговори, действията, които се предприемат от прокуратурата с помощта и на полицията, че ще можем да установим и да върнем парите на фирмата, която всъщност допринесе да ни се създаде това напрежение в последните няколко седмици", каза още Цветанов.

Преди дни стана ясно, че откраднатата сума е на три банки, като инкасовата фирма е трябвало да зареди с парите банкомати.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини