20 годишна ражда на матура, утре е поправката

От ПМГ в Родилното

20-годишна зрелостничка бе изненадана с родилни пристъпи по време на редовната матура по БЕЛ на 21-и май. Девойката, която вече била изкласила средното, решила да го завърши с успешно положена матура, без да се притеснява, че е в 9-я месец. Затова храбро се явила в ПМГ-Хасково, която била домакин на препитването по Български език. Момичето, получила първите контракции към 9 часа, а към 10 вече било наложително да се извика линейка. От АГО Хасково потвърдиха, че на тази дата наистина е приета родилка от малцинствата. Това било и единственото раждане за деня.

Теоретично, младата майка би могла да се „поправи“ още утре. Тогава е поправката на матурата по Български език. Тя ще една от 133-мата хасковски ученици, които ще се потят отново с езика на Кирил и Методий. Общо, в областта на БЕЛ се явяват 222. На следващия ден е поправката по втората задължителна матура. 235 ще се явят на „бис“ само по География. Като цяло, явяващите на втора матура са 324. Много от тях се яввят и на двата изпита, има и доста които са завършили предходни години, но не са се справили с едно от двете ДЗИ-та.

Изпитът по Български език е в хасковската Езикова. Втората матура в петък ще бъде в Езиковата и гимназията по Лека промишленост. В Димитровград зрелостниците ще се изпитват в СОУ „Любен Каравелов“. Изпитът е точно 4 астрономически часа, и трябва да започне до 40 минути след 8.00.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини