Демонстрации по пожароприложен спорт за празника на огнеборците

Професионалният празник на служителите от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР, който е на 14 септември, тази година ще бъде отбелязан с редица мероприятия и инициативи в седмицата преди празника. Целта е да се популяризират дейността на огнеборците и на органите за защита на населението, както и мерките за недопускане на пожари.

На 12 септември в цялата област ще се проведат показни щабни занятия. В 11 часа в хотел "Тримонциум принцес" в Пловдив ще се демонтстрира гасенене на пожар, евакуация с оказване на първа помощ на пострадали. Час по-рано пред сградата на Пожарната в Асеновград също ще има нагледни демонстрации по пожароприложен спорт.

По време на Седмицата на пожарната безопасност организирани приемни ще посрещат граждани в часовете между 9.30 и 12 часа. В Асеновград приемната ще е на ул. "Речна" №37. Откритите телефони за граждани ще са 6-74-58 и 6-01-28.

На Кръстовден, се навършват 107 г. от Първия пожарникарски събор в София. Тогава на този форум 17 пожарни командири от страната за първи път се обединяват, единодушно приемат решение за създаване на пожарно дружество в България и определят бъдещето изграждане и развитие на пожарното и спасителното дело в страната. Съборът се открива от най-възрастния пожарен командир Г. Атанасов от Пловдив. Във връзка с този исторически факт с решение на Министерски съвет от 1995 г. датата 14 септември е обявена за професионален празник на специализираните органи за пожарна безопасност и защита на населението в РБългария. Всяка година на този ден отдаваме почит на загиналите при изпълнение на служебния си дълг колеги.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини