Проект 0 - осинови си фрагмент от изкуствo

Проект 0 и авторът му Кирил Кузманов канят публиката си в Огледалния свят. Концепцията предвижда изграждането на двойна огледална стена, която да пресече перпендикулярно ул. „Златарска” в пловдивския квартал Капана. Стената следва плътно релефа на фасадите на сградите от двете страни на улицата, като всяка една от страните на 0 е съставена  50 фрагмента с различни размери. Всеки един от тях ще бъде изработен след като се заяви от човек, който желае да бъде част от 0, без стойността за заявката да има каквато и да било добавена стойност.

"- В „Проект 0” най-вече ме вълнува дали бихме могли да бъдем съпричастни към това, което ни заобикаля. За мен това, което правя, е свързано със самия статус на нещата - какво поражда обекта и какво място има той в ежедневните практики на живеене.
“Проект 0” се занимава с това кое „прави” едно място видимо или не; или какво придава или отнема видимостта на нещата. Как, например, кв. „Капана” в Пловдив е станал невидим във времето, макар че се намира в самия център на града и има богато историческо минало на важно търговско място."
 

Желаещите да заявят фрагмент могат да направят това до октомври 2013 г. 
Повече информация ще намерите на http://edno.bg
или http://openarts.info/

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини