Асеновград даден като положителен пример на семинар по проект PS Club

"Трябва правителствена политика за развитието на масовия и училищния спорт". Това каза депутатът от Коалиция за България Милена Христова по време на провелия се в Пловдив международен семинар за работата по проект PS Club, цитирана от пресцентъра на Областното БСП. Според нея законовата база е на лице, но липсва политика. "В много от училищата няма никакви условия за спорт, а точно развитието и включването на деца от рисковите групи би могло да доведе до добри резултати в тяхната социализация. Пример за това са деца от Асеновград и Съединение, които, участвайки в спортни отбори, продължават своето обучение в спортни училища и специализирани паралелки", подчертава Христова.

PS Club е европейски проект за подкрепа и интеграция на групите в риск от социална маргинализация в образованието. Основната му цел е да помогне превенцията срещу преждевременното отпадане от училище, чрез участието на застрашените ученици в спортни класни и извънкласни дейности. Единственият представител на България в проекта е брезовското СОУ "Христо Смирненски".

Във форума участваха представители на различни европейски страни, сред които Италия, Испания, Литва, Румъния, Холандия и Гърция. 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини