15 °C

Фенове на Тоше Проески в Асеновград с "Деца помагат на деца"

Български форум за Тоше Проески - фен-клуб на загиналата в автомобилна катастрофа през 2007 год. македонска музикална звезда, подготвя благотворителна акция в Асеновград. Организаторите имат намерение да направят базар с ръчно изработени артикули от членове и приятели на форума. Инициативата под мотото "Деца помагат на деца" разчита на креативността и таланта на децата в града, за да осъществят заедно едно добро дело, а именно да направят малък жест за възпитаниците на Дом "Таньо Войвода". В базара може да се включи всяко дете със собственоръчно изработен артикул. Той ще се продава със стикер с името на малкия творец и училището, в което учи. "Тези,които желаят да вземат участие, нека да предадат на класния си ръководител избработените артикули. Ние ще се свържем с директорите на съответните учебни заведения, за да ги получим. Да съберем талантливите деца на Асеновград за една благородна кауза!", призовават чрез AsenovgradNet от Български форум за Тоше Проески.

Базарът ще се проведе на 6 октомври от 12 часа в библиотека "Паисий Хилендарски".

Форумът за Тоше Проески е неформална организация, в която хората събират помежду си средства и други необходими неща, след което ги даряват. Почитателите на нелепо загиналия певец продължават да следват посланията, които той оставя чрез песните си, като организират благотворителни акции в помощ на домове за деца, лишени от родителски грижи, домове за възрастни хора, за деца и възрастни, имащи нужда от скъпо лечение и т.н. Акцията им в Асеновград е поредната от многото такива в различни градове на страната.

Последният албум, над който е работил Тоше Проески, "The hardest thing" излиза на пазара през 2009 г. на рожденния му ден - 25 януари. Албумът е изцяло на английски и е планиран като първата стъпка на харизматичния македонец към европейската и световната сцена. В него е включен и дуетът му с невероятната Джана Нанини "Aria". Албумът е бил подготвян с помощта на световни автори и композитори, но така или иначе Тоше замина без време за "друго" място и не успя да реализира мечтите си.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини