6 месеца затвор за ромите, били полицаи с винкели

Пловдивският окръжен съд осъди трима роми от Първомай, нападнали и били с дървени колове и железни винкели патрулни полицаи, съобщиха от Съдебната палата.

Побоят станал на 12 юни, след като в полицейското управление бил получен сигнал за нарушаване на нощната тишина на ул. ”Константин Иречек”. Когато патрулните полицаи отишли на адреса и наредили на пиянската компания да намали музиката, ромите се нахвърлили върху тях.

Васко и Димитър Асенови - баща и син, и приятелят им Асен Иванов  атакували униформените, като в боя счупили костица на дланта на единия от тях - автоконтрольор в РПУ-Първомай. Димитър Асенов пък нанесъл леки телесни повреди на други двама полицаи.

Въпреки признатите от съда изключително тежки обстоятелства около престъплението, присъдата на Асен Иванов е 6 месеца условно, с 3-годишен изпитателен срок, и по 6 месеца затвор за бащата и сина.

И тримата подсъдими са признали вината си и са сключили споразумение, което е било одобрено от съда. Решението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини