Над 330 в Пловдивско на работа по регионални програми

11 предложения за регионални програми, подадени от общините Асеновград, Брезово, Калояново, Кричим, Марица, Пловдив, Първомай, Раковски, Садово, Стамболийски и Хисаря, бяха обсъдени и приети днес от Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие в Пловдив. Общата им стойност е 876 992 лв. С парите се предвижда разкриване на 339 работни места в продължение на 6 месеца. Основните дейности, към които са се насочили общините, са поддържане на детски площадки, спортни съоръжения, гробищни паркове, природозащитени обекти, провеждане на археологически разкопки и дейности в областта на туризма, съобщават от пресцентъра на Областната управа.

До края на годината предстои приетите от комисията регионални програми да бъдат одобрени на национално ниво и включени в Националния план за действие по заетостта през 2013 г.

Членове на комисията по заетост в Пловдив са представители на Областната администрация, на общините, териториални звена на изпълнителната власт, НПО на работниците и работодателите в региона.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини