Росен Плевнелиев: БА има нужда от нова техника и от по-добри условия за подготовка на летците

14 октомври 2012 г. Президентът Росен Плевнелиев откри новата експозиция на Музея на авиацията в Крумово, край Пловдив. Снимка: В.Николов

Българската авиация има нужда от нова техника, от по-добри условия за подготовка на летците и от повече гориво за самолетите, заяви днес президентът Росен Плевнелиев в Крумово, където откри новата експозиция на Музея на авиацията. „Приветствам усилията на министър Ангелов и на ръководството на ВВС в тази посока и като върховен главнокомандващ стоя зад тях”, подчерта държавният глава, според когото по-добрите условия ще мотивират повече млади хора да се посветят на достойната професия.

Президентът припомни, че България е пионер в световната авиационна история и е една от първите космически нации. „Длъжни сме да продължим и да развиваме това, което вече сме постигнали, след десетилетия на погроми и на „започване от нулата”, каза той в обръщението си. Плевнелиев изказа благодарност на доброволците и на дарителите, които подпомогнаха възстановяването на уникалния водосамолет Арадо-193А-3 „Акула” и на още девет експонати в рамките на инициираната от държавния глава преди няколко месеца дарителска акция по повод 100 години от първия боен полет на българската авиация. „Тези хора доказват, че нашата авиация е кауза не само за тези, които я правят и за министерството, което отговаря за нея, а и за всички българи”, посочи още държавният глава. На церемонията по откриването на експозицията присъстваха министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, командващият Военновъздушните сили ген.-майор Константин Попов, кметът на Пловдив Иван Тотев и областният управител Здравко Димитров, музейни специалисти и много граждани.



Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини