Фенове на Асеновец: След нас и потоп!

Двайсетина счупени и повредени седалки, една изкъртена врата, щети за общо над 600 лв. Такава е равносметка за Свиленград, след гостуването на асеновградски фенове на стадион "Колодрума". "Идеята да подкрепят тима си "Асеновец" е съвсем нормална и очаквана, разбира се, но, за съжаление, беше реализирана в най-уродливата си форма - грубо, с къртене на седалки, с палене на огньове, с изблици на небивала агресия." Така коментираха пред АsenovgradNet тамошни футболни фенове, потърсили контакт с нас, специално, за да изразят възмущението си от станимашките ултраси, както ги нарекоха самите те. "Присъствахме на мача и можем да ви кажем, че подобен погром и вандализъм рядко се случва. Не знам кое ги предизвика, дали защото отборът им падна (бел.ред. Свиленград надигра "Асеновец" с 3:0) или защото бяха пили, или просто са си такива, но е факт, че им липсваше какъвто и да било самоконтрол и уважение към домакините, към играта, дори към собствените им играчи", разпалено ни обясни по телефона 46-годишен мъж, представил се за Стойчо П.

"Не ща да чувам за тия от "Асеновец! Нямам какво да им кажа на техните медии! Пълна селяния!", изстреля ядосано някъде отстрани на слушалката анонимен глас, вероятно приятел на въпросния Стойчо. "Само нека знаят, че феновете им не само че не са за пример, ами и директно срамят дълбоко този иначе страхотен български град!", бяха последното нещо, което репортерът ни успя да чуе от отстрещаната страна на телефона.

"Заради побеснелите ви съграждани, срещата дори бе спряна за 7 минути. Хвърляха предмети по нашата публика и страничния съдия", обобщи ни с 2 изречения случилото се колега-репортер от Свиленград.

За по-нагледно ни изпрати линк към видео, качено в youtube, от което сами да видим за какво точно става дума.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини