Предлагат ген. Васил Делов за орден Стара планина

Стартираме национална кампания - подписка, за награждаване посмъртно на ген. Васил Делов с орден "Стара планина - първа степен с мечове", съобщиха от МГЕРБ в Кърджали. Това е бланката за събиране на подписи, която всеки, който иска да изрази своята подкрепа за инициативата, може да свали и принтира.

Попълнените бланки изпращайте на адрес:

- Кърджали, ул. Булаир 6А

или

- София, пл. Народно събрание, Народно събрание, до Цвета Караянчева.

До 30 октомври документите трябва да са на адрес. ЕГН е задължителна част от подписката по закон, събраните лични данни няма се използват за други цели, уточнявамладите кърджалийски ГЕРБ-ери.


След вчерашния отказ на Общинския съвет на Кърджали да удостои ген. Васил Делов със званието почетен гражданин на града, се е провело заседание на около 50 души, които са взели решение за провеждането на националната инициатива. Избраният Председател на избрания 5-членен Инициативен комитет е Цвета Караянчева (депутат от ГЕРБ), художникът Джемал Емурлов – Джими (почетен гражданин на Кърджали), общественикът Георги Акабалиев (член на Съюза на репресираните), Иванка Таушанова (областен управител на Кърджали и член на Националния комитет за честванията на 100-годишнината от Балканската война) Илия Илиев от ГЕРБ. 

Комитетът ще внесе искане до министъра на отбраната да предложи на президента да удостои с орден „Стара планина” ген. Делов.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини