Почитаме будителите с концерти, изложби и литературни презентации

Днес в Асеновград започват празничните прояви, посветени на Деня на народните будители. Събитията ще продължат до 7 номеври. Кулминацията ще е на 31 октомври, когато ще бъдат наградени победителите от конкурсът "Аз съм днешният Паисий – моето послание към българите", и на 1 ноември, когато след  поднасянето на цветя пред паметните знаци на будителите в Асеновград, ще се открият паметна плоча на  Димитър Андреев-Ганди и изложбата "Спомен за Ганди".

В 13.30 ч. днес в Градска библиотека гостува литературно списание "Страница" и издателите му Людмил Станев, Александър Секулов, Недялко Славов и Младен Влашки. Те ще се срещнат с ученици от асеновградските гимназии.

В програмата, подготвена от организаторите община Асеновград, библиотека "Паисий Хилендарски", старинно училище "Св. Георги" и читалище "Родолюбие", са включени концерти, представяне на фолклорни танци, презентации на книги и литературни списания.

В туристически информационен център на 31 октомври ще бъде разположена експозиция на старите асеновградски майстори на четката. На 29 октомври етнографска експозиция ще бъде показана в "Родолюбие", където на другия ден ще бъде открита и новата читалищна библиотека.

За любителите на оперетата "Българи от старо време" - постановка на старозагорска държавна опера ще срещне асеновградчани с любимите артисти Руслан Мъйнов, Стефан Рядков и Герасим Георгиеев - Геро на 26 октомври отново в читалището.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини