ОИЦ - Пловдив с информационен ден в Асеновград

Областен информационен център – Пловдив провежда в момента информационен ден "ДА създаваме заедно" в Асеновград. Информационното събитие е в зала №305 на общината.На семинара ще бъде дадена информация за отворени и предстоящи схеми за кандидатстване с проектни предложения, финансирани от оперативните програми, актуални и предстоящи мерки по Програмата за развитие на селските райони, както и популяризиране на добри практики от реализирани проекти, финансирани по оперативните програми в област Пловдив. На форума ще бъде споделен опит от "научени уроци" по проекти, финансирани по оперативни програми.

Фокусът на информационния семинар ще бъде насочен към бизнеса, представители на широката общественост, неправителствени организации, образователни институции и заведения, местната власт, национални и регионални медии. Енергийна ефективност и зелена икономика, възможности на работодатели за наемане на безработни, осигуряване подкрепа за инвестиционни разходи и разходи за труд за създаване на нови работни места, развитие на професионалното образование и обучение в сътрудничество с работодатели и др. са основни теми на семинарите. Лектори в Асеновград са и експерти от Дирекция "Бюро по труда".

В рамките на информационното събитие ще бъде предоставена информация в аванс за следващия програмен период 2014 – 2020 година, както и за приоритетите в бъдещата Кохезионна политика и оперативните програми в България.

След информационния семинар експерти от ОИЦ – Пловдив ще проведат по места индивидуални срещи със заинтересовани граждани в рамките на изнесения информационен ден.

С тези информационни дни Областен информационен център – Пловдив работи по втория си информационен цикъл събития, които планира да проведе до края на тази календарна година на територията на 18-те общини в Пловдивска област.

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини