Асеновградчани се включиха в подписката за посмъртно награждаване на ген. Делов

Стотици асеновградчани се включиха в Националната кампания – подписка за награждаване посмъртно на ген. Васил Делов с орден "Стара планина - първа степен с мечове". Сред подписалите сd председателят на Съюза на предприемачите Атанас Димитров, общинският съветник от ГЕРБ Иван Чохаджиев, бизнесмените Васил Пиронков,  Джамболат Кадир Рус, журналистът Ангел Маринов и много други обществено разпознаваеми личности. Към подписката се присъедини и част от екипа на ЕСКОМ - Асеновград.

След отказ на Общинския съвет в Кърджали да удостои ген. Васил Делов със званието почетен гражданин на града, бе проведено заседание на около 50 души, които взеха решение за провеждането на националната инициатива. Председател на Инициативния комитет е Цвета Караянчева (депутат от ГЕРБ), членове са художникът Джемал Емурлов – Джими (почетен гражданин на Кърджали), общественикът Георги Акабалиев (член на Съюза на репресираните), Иванка Таушанова (областен управител на Кърджали и член на Националния комитет за честванията на 100-годишнината от Балканската война) и Илия Илиев от ГЕРБ. 

Комитетът ще внесе искане до министъра на отбраната да предложи на президента да удостои с орден „Стара планина” ген. Делов.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини