Кабо - рибарското градче, което стана туристически магнит

Ако топлото време ви липсва, сега е моментът да се замислите за една гореща дестинация във всеки смисъл на думата.

Мексико е далече, но пък си струва дългия полет, защото в южната част на полуостров Баха се крие едно китно градче, което ще ви омае със своя чар и красота. Името му е Кабо Сан Лукас или накратко Кабо.

Градът е основан през 1917 г. и преди да се превърне в туристически магнит, е бил просто едно рибарско селище. В момента жителите му надвишават 60 000, а селският му вид е сменен с много лукс и стил.

Впечатление правят не само романтичните плажове, скъпите петзвездни хотели, а и невероятното море. Вперили поглед в него, забравяте за времето и мястото. А ако искате да го погледнете от високо, може да се спуснете с парапланер от крайморските възвишения. Също така можете да покарате сърф, да се гмурнете в приказните води или да погуляете в някоя от местните кръчми и бирарии.

Мексиканците са с гореща кръв и са фенове на танците, така че не пропускайте възможността да се разкършите в някоя дискотека или бар.

Сред най-големите забележителности на Кабо е Плажът на Любовта (Playa del amor). Тук природата е изваяла Арка (El arco), която разделя морето на Кортес и огромния Тихи океан.

До там може да се стигне за 15 минути с лодка срещу 10 долара в двете посоки. Всяка има люк на дъното, през който може да наблюдавате уникалния морски свят. Непосредствено до Арката, може да видите и снимате друга атракция на Кабо сан Лукас - удобно разположилите се морски лъвове, които целогодишно обитават тези скали.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини